Tomato
RSS
Container Icon

Pokok Tin' Fig'

Akhir berjaya juga mendapatkan pokok Tin ini. Harap-harap boleh pokok ini boleh membesar di My Mix Garden. Terima kasih kepada En Syawal kerana sudi menjualkannya.  Daripada penerangan En Syawal buah fig ini berwarna merah.  Kena tunggu dalam dua tahun baru berbuah, itulah katanya sebab ditanam daripada biji benih.  Kerana terujanya hari-hari belek pokok ini untuk mengelakkan daunnya dimakan ulat.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

17 comments:

Ibu Qistina said...

Assalam sri kota,

Mcm tak caya boleh tanam di mesia...pokok tin boleh ke duduk dalam cuaca kita yang hujan banyak ni?

Suzi Isa said...

srikota ari 2 ada mintak alamat kan alamat 2 tak lengkap ni alamat yg btul.ni alamat yg lengkap suziisa hospital daerah jerantut 270000 jerantut pahang.. sorry.....

seedandothersforsale.blogspot.com said...

boleh tanam..takda masalah. dah ramai org tanam, penang, perak, klang.. lynn tanam 4 tempat. Subang, Fraser Hill, Janda Baik & Kuala Selangor. dah ada yg berbuah pun

Rini said...

ada terbaca klu tanam dr biji, buah tak byk mcm tanam dr batang. tp x kisah la kan asal ada buahnya.

nak tanya lynn, dpt benih dr mn? klu dh ada yg berbuah, pokok tu dh besar lah ye. meh jual dgn sy keratan batangnya :)

Kebun Ibu said...

assalmualaikum...nak tanye kat lynn, pokoknye tin yang dah berbuat tu besar x...

SriKota Garden said...

Kita minta kak Lynn jual keratan batangnya, bagus ni. Cepat sikit ia berbuah kan.

Temuk said...

Pak Temuk pernah mencari anakbenih pokok tin ini, tapi tak dapat. Boleh tolong beritahu penjualnya? Pak Temuk boleh dihubungi melalui abhalin48@yahoo.com Terima kasih banyak.

TukangKebun said...

Bestnya cepat berbuah nanti.

TanahSejuk said...
This comment has been removed by the author.
madu-online2u said...
This comment has been removed by the author.
madu-online2u said...
This comment has been removed by the author.
madu-online2u said...
This comment has been removed by the author.
seedandothersforsale.blogspot.com said...

Bukan Lynn tak nak jual.. pokok dah hampir togel kena kerat.. org mardi siap booking. Tunggu yg 2 lagi tu besar Lynn akan publish. Lynn ni tak berapa pandai lagi bab2 cuttings ni.. hari tu ada hantar cutting limau purut, limat kasturi, limau nipis..katanya ada yg tak hidup.. mungkin lynn kerat yg muda.. belum expert lagi

Julie M said...

bestnya kalo dapat tanam pokok ni, rasa mcm nak tanam juga :) thanks 4d info :)

abu haniff said...

sekarang pokok tin ni dah besar mana cikgu?nanti infokan jgk di group fb

cucubulat said...

sapa ada jual pokok tin,,sy nak jugak..

SaifulMSM said...

brp harga pokok tin tu.. whatsapp 0139323013

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...