Tomato
RSS
Container Icon

Kedai Biji Benih Di Tampin Negeri sembilan



Salah satu kedai yang menawarkan pelbagai biji benih di tempat saya dengan harga yang murah ' Rm 1.80 sepeket.'  Kedai ini bersebelahan dengan Balai Polis Tampin.  Ia adalah salah satu kedai pilihan untuk mencari biji benih.  Sebenarnya ada lagi kedai lain tapi kedai ini menjual biji benih lain daripada yang lain.  Terdapat pelbagai jenis varieti bunga matahari juga ada dijual disini.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

15 comments:

zamzurina zulkafli said...

banyak pilihan! rambang mata dah ni wpun tgk gambar saja :)

SriKota Garden said...

kalau duduk depan biji benih tu memang macam nak borong semua.

lynnhelite said...

Salam....Benih kumpul Lynn dah sedia utk dihantar pd kawan2, termasuk benih sunflower dr Australia dan cosmos yg berbagai warna..kalau minat (ni x jual ya!) email address kat Lynn di helite.enterprise@yahoo.com

Ibu Qistina said...

Sgt murah harga benih yg kedai ni jual. Kalo saya confirm rambang. Semua nk beli.Nak Semai beberapa biji je. ;)

nadia rashid said...

yang dijual secara online pun boleh rambang mata..inikan pulak yg kt kedai hehe..

Seri7ujuh said...

berapa % pertumbuhan seed dari brand kat atas..sebab sy pernah beli beberapa jenis tp tak tumbuh2. Selalu sy beli seed dari kedai peladang tp tak ada seed bunga.

SriKota Garden said...

setakat ini hampir 80% akan bercambah, tapi benih bunga agak lmbat sedikit pertumbuhannya.

Seri7ujuh said...

bolehkah berkongsi benih red okra n buncis dwaft tu? sy pernah tanam red okra brand agro world tp tak la serenek tuan punya kebun..hehe

SriKota Garden said...

boleh kena tunggu buahnya kering dulu

Seri7ujuh said...

tq

Anonymous said...

Biji benih petola sarang ada? Saya berminat membeli 10packet

SriKota Garden said...

kedainya tutup dah hampir dua minggu saya nak beli benih pun tak dapat

Poji Aslah said...

mcm mana srikota garden dapat benih2 pokok yg bukan local mcm fig yea...U order dr luar negara ke...

Arni Manining said...

Ada ke benih bunga gladioli

Anonymous said...

193,pekan lama, 08100 bedong kedah..nak benih lada hitam boleh...pn.izah

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...