Tomato
RSS
Container Icon

Tiga Varieties Tomatilo in My Mix Garden

Ini adalah tiga varieties tomatilo di My Mix Garden yang dituai bulan ini.   Yang tepi sekali Indian Strain, Purple Tomatilo, dan yang paling besar tu Large Green Chiapas
Ini berbandingan saiz tomatilo Indian Strain, Purple Tomatilo dan Large Green Chiapas.  Indian Strain, Purple Tomatilo  mempunyai rasa yang lebih masam.  Saya selalu campurkan tomatilo ini untuk buat 'sambal'.  Large Green Chiapas  tanam rasanya ada sedikit tomato, buahnya pun lebih besar daripada yang lain.  Tomatilo ini boleh dicampur dalam pelbagai jenis hidangan.  Kalau di orang nogori lauk gulai le memang amat sesuai sekali.
'

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

8 comments:

nadia rashid said...

berkilat-kilat..elok hasil ni..tak pernah tanam lagi tomatilo ni sebab tak tahu nak mkn mcm mana

zamzurina zulkafli said...

kagum saya melihat tomatiloo ni

SriKota Garden said...

tomatilo kegunaannya sama macam tomato, bahkan boleh campur dengan sambal belacan.

nadia rashid said...

wajib ditanam ni klu sedap dicmpr sambal belacan!

SriKota Garden said...

Jika Nadia nak cuba tanam send address to haziqafiqah@yahoo.com

Ibu Qistina said...

Kalo saya berminat nak benih dia boleh ka?

SriKota Garden said...

Boleh sesiapa yang nak send address to haziqafiqah@yahoo.com

samarinda said...

Blog walking...wah bnyk type tomatilo,kalau berminat boleh ke nk benih dia?

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...