Tomato
RSS
Container Icon

Chinese Radish 'Dragon' F1 Hybrid

 Ini adalah kali pertama saya menanam Radish.  Benih ini saya beli ketika bercuti di Cameron Highland.  Saya mula menyemainya pada awal Disember 2012.

 Chinese Radish 'Dragon'  seed



 

My Mix Garden

 Chinese Radish 'Dragon'  pada 2 January 2013



  Chinese Radish 'Dragon'  pada 5 Februari 2013



 Chinese Radish 'Dragon'   5 Februari 2013


 Harvest 5 February 2013


 

 Chinese Radish 'Dragon'   yang agak montel


 Chinese Radish 'Dragon'   goreng bercili dengan ikan bilis

Boleh tahan juga rasanya ' sebelum ni tak pernah masak.  Ingat tak sedap.  Boleh tanam lagi.  Saya akan tinggalkan sebatang dua untuk dibuat benih.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

11 comments:

Adry@Daun said...

As salam tuan kebun,
Comelnya chinese radish dragon ni. Senang tak biji benih pkk ni bercambah?

Adry@Daun said...

Mana butang follower? Nak folo back tak blh ni.

SriKota Garden said...

Chinese radish dragon senang disemai, semai terus kat kat tanah. Tanam jarak sikit nanti ada yang tak membesar. Yang penting kena siram selalu. Blog ini masih dalam proses update.

Why I garden... said...

The Chinese radish looks a good size. I bet it makes a tasty addition to food dishes.

Bangchik and Kakdah said...

Radish jenis ni saya belum pernah tanam. Kalau begitu saiznya, teringin jugak. Dulu pernah tanam jenis radish bulat sebesar fish-ball....
Tahniah kerana mencuba dan berjaya!

zamzurina zulkafli said...

Macam senang je tumbuhnya. Tahniah berjaya tanam.

Ibu Qistina said...

cantik la radish dia....kemerahan2 dan gemuk gebu gitu. :)

Jay said...

That radish does look very good! Is it more of diakon radish?

SriKota Garden said...

Yes I think it more like diakon radish.

nadia rashid said...

rasa nya mcm mana? mcm rasa kentang ke mcm mnr?

SriKota Garden said...

Baunya macam radish. Rasanya tidaklah pedas mungkin tuai ketika ia masih muda kot.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...