Tomato
RSS
Container Icon

Penyeri My Mix Garden





Cuti sekolah sudah berlalu seminggu. Ini adalah antara penyeri cuti sekolah kali.  Tukang kebun mengambil kesempatan ini untuk mengemas tanaman di My Mix Garden

 Iris masih sudi berbunga walaupun rumput telah menjajah ruang persendiriannya.




 Bunga Bakung Bakawali ini sudah pinggirkan di tepi pagar masih sudi juga untuk mengeluarkan bunganya yang cantik.  Nampaknya akan kualihkan ditempatnya semula.





 Dan ini bunga Tenggek Burung.  Wangi baunya. 


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

6 comments:

TukangKebun said...

Cantik walking iris mix purple tu. Lama dah tak nampak bunga pokok tenggek burung. Berseri-seri kebun my mix garden.

suka suka said...

assalam.. comelnya iris dan bunga bakung tu.. ingatkan bunga bakung macam lili warna putih berjurai-jurai yang daunnya buat balut org yang terseliuh!!

SriKota Garden said...

Ala silap namanya pulak. Bakawalilah kak Mar.

Ummu Madihah said...

Salam.

Mak Aji pernah tanam pokok bakawali ni tapi bentuk kelopaknya tidak tajam2 runcing begini, kelopaknya berbentuk membulat. Pertama kali lihat yang kelopaknya begini.

SriKota Garden said...

Saya ada juga jenis yang tu, yang ini mintak dengan tauke kedai perabot.

seedandothersforsale.blogspot.com said...

tak pernah Lynn tengok bunga tenggek burung..asyik togel dikerjakan..anak2 suka sgt mkn.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...