Tomato
RSS
Container Icon

‘Crystal Apple’ or ......?

Ini adalah dua biji timun yang daripada pokok yang berbeza.  Tapi daripada sampul biji benih yang sama 'Cyrstal Apple'.  Tapi buahnya berbeza.







Dan ini pula selepas dituai.



Satu dah masak yang comel dan berkilat tu belum masak, masih muda lagi.





Biji benih yang dah masak.


 Perseoalannya adakah kedua-duanya daripada benih yang sama.  Tapi tak serupa.   Ada tak rakan blog tahu gambar timun yang kedua tu adakah ''Cyrstal Apple' juga ke? Apa-apapun kedua-duanya saya suka.  Yang dah masak tu saya buat acar  dan yang muda sedap dimakan mentah.





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

8 comments:

smRose said...

tak pernah tgk timun jenis ni

SriKota Garden said...

Ni first time tanam.

Nudabuffy said...

comelnya timun warna putih..

nadia rashid said...

Teruja tgk tajuk tadi...ingat apple..rupa nya sejenis timun...serious tak pernah tgk jenis ni...ingatkan timun beatnik..tapi lepas tunjuk pada nenek sy dia kata tak...unik timun ni

Puteri Purnama said...

macam2 hehehe

TukangKebun said...

Nampak macam timun yang berlainan.

Ibu Qistina said...

tak pernah tgk,yang kecik tu rupa dia mcm lemon cucumber sikit. rasa dia mcm timun biasa atau ada kelainan sikit?

Dewberry said...

Is this a white cucumber? :) It looks interesting. This year I bought seeds of a new variety of cucumber - the cucumbers are round and yellow, they looks similar to yours. I hope they'll taste good!

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...